Recomandarile Dela0.ro

Delict de intrebare

Fata in fata cu toata presa, si cea prietena, si cea ostila, sefa Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi a trecut macar acest examen: cel al rezistentei active la ostilitate verbala fatisa. Cine nu a trecut examenul? Din nefericire, chiar publicul (cu precadere cel activ pe reteaua Facebook).

mai mult...

Recomandarile Dela0.ro

Crestinii maniosi

O proiectie de film desfasurata, la finalul saptamanii trecute, la Muzeul Taranului Roman a fost intrerupta de aparitia unui grup de credinciosi vocali, determinati sa opreasca difuzarea peliculei. Motivul? Filmul ar promova homosexualitatea si n-ar fi potrivit, in acest sens, cu imaginea traditionala a taranului roman ortodox.

mai mult...

Recomandarile Dela0.ro

Absenti

Candva, site-ul nostru a gazduit un interviu cu Slavenka Drakulici, una dintre marile scriitoare din spatiul fostei Iugoslavii. O intelectuala lucida si, de aceea, obligata la exil. E un moment nimerit sa ne intoarcem, macar pentru cateva clipe, la intelepciunea dumisale. Avem o pilda de gasit in vorbele Slavenkai.

mai mult...

Viata ca o proza

Povestire despre Picasso

Initial au fost "300 de cuvinte" - asezate saptamanal, vreme de doi ani, pe contul de Facebook al Dela0.ro, in cadrul unei rubrici de autor care tranzita granita dintre jurnalism si literatura. Autorul a ramas Iulian Andrei. Rubrica s-a mutat pe site si revine cu o noua serie. In fiecare saptamana, pe www.dela0.ro, "Viata ca o proza".

mai mult...

Recomandarile Dela0.ro

Anti-politica

In ultimii noua ani Romania a avut sase prim-ministri desemnati si patru interimari. Se pregateste acum de instalare al saptelea sef de guvern desemnat, dupa ce Viorica Dancila a primit binecuvantarea lui Liviu Dragnea de a forma un nou cabinet. Prima femeie premier din istoria noastra e si ultima catastrofa care ni se intampla.

mai mult...