Recomandarile Dela0.ro

NUNTA

S-a indurat bunul Dumnezeu si am avut si noi parte de regalul nostru de nunta. Si ce regal a fost: asa tara, asa nunta! Ca soarele sfant de pe cer, daca e sa ne pastram in registru traditional, pesedist. S-a mancat, s-a baut, s-a dansat. Dar intre toti si intre toate, la nunta asta s-a distins mai ales cetateanul care nu exista.

mai mult...

Recomandarile Dela0.ro

Politia de moravuri

E profund gresit ca un ziarist sa se ghideze profesional numai dupa rarunchii proprii. E OK ca o nelamurire, o nemultumire, chiar o antipatie personala sa fie punctul de start al unei documentari de presa - dar nu e deloc OK ca la publicare, la capatul documentarii, sa fie de gasit doar impresiile, perceptiile si judecatile morale ale autorului.

mai mult...

Recomandarile Dela0.ro

Dragniada

Protestele de saptamana trecuta sunt o hartie de turnesol care ne arata o data in plus cat de abuzat este contractul dintre statul roman si cetatenii sai. Jandarmeria, chemata sa asigure viata, integritatea corporala si libertatea persoanei, executa misiuni de sens invers, agresand cetateni pasnici. Se poate merge, de aici, inainte?

mai mult...

Recomandarile Dela0.ro

Capcana

Despre duble standarde in jurnalism si un gen de compromis care nu ar trebui sa existe, dar care face prozeliti. Totul pe fondul unei intamplari ilustrative pentru felul (prost) in care anti-pesedismul forteaza limitele actului de presa, angajand faptele nu in beneficiul relatarii oneste, ci al Obiectivului Suprem.

mai mult...

Recomandarile Dela0.ro

In jurul cuvantului cu m

Ploua cu nemiluita, suntem in prag de inundatii, sta sa cada tara pe noi, iar energia noastra publica - si asa putina - se duce in exegeza unei injuraturi simbolice. Partidul-Care-Se-Vrea-Unic nu mai ingaduie, insa, nici sudalma si a ordonat structurilor de forta sa le bage cetatenilor mintile in cap.

mai mult...