Recomandarile Dela0.ro

NUNTA

de Vlad Stoicescu, Iulian Andrei, and Diana Oncioiu |Foto: Octav Ganea (Inquam) 29-08-2018

S-a indurat bunul Dumnezeu si am avut si noi parte de regalul nostru de nunta. Si ce regal a fost: asa tara, asa nunta! Ca soarele sfant de pe cer, daca e sa ne pastram in registru traditional, pesedist. S-a mancat, s-a baut, s-a dansat. Dar intre toti si intre toate, la nunta asta s-a distins mai ales cetateanul care nu exista.

Lume, lume, in plina pesta porcina s-a luat ala micu’, porcarul Valentin Dragnea, fiul Bombonicai si al marelui barbat politic originar din Gratia (Teleorman) si crescut la Saelele (de la turcescul saia, care inseamna grajd). Juniorul a luat o fata din Mizil.
 
Jubileaza Nenea Iancu in ceruri!
 
La ocazie, socrul mare - vataf al coalitiei aflate la guvernare - a arborat un costum de ospatar de pe vremea raposatului dictator (dupa ce la funeraliile Regelui Mihai s-a infofolit intr-o splendida pufoaica, d-aia buna, de facut tuica la cazan) si s-a insotit, la brateta, cu tanara de impecabile moravuri cu care a fugit de acasa. Ca orice bugetar de lux, Liviu Dragnea se respecta.
 
Pana cand sa fie rusinea partidelor din coalitia de guvernare, cu o singura nevasta in portofoliu, ca ultimul prost?!
 
Regal de nunta, ziceam. O fauna deosebita, oameni care s-au format in universul Dallas si si-au dorit in viata sa ajunga alde J.R. Ewing, sa aiba scaun care se invarte si sa dea iama in secretare, de impecabile moravuri si ele. 
 
La nunta a intepretat slagare nemuritorul rege Florin Salam (el e autentic), darul a mers bine (s-a mizat pe asta), iar senatorii si deputatii prezenti au dat ce era de dat (din salariul de bugetar). 
 
Poporul, agresat un pic cu gazele si pulanele jandragnilor fiindca a indraznit sa-si strige parerile, ar fi dat si el ce mai era de dat. De fapt, pe retelele de socializare s-a mai dat ici-colo, dar per total sentimentul general e ca mai mult s-a luat. Asa, cu dedicatie de la Liviu Dragnea.
 
S-a remarcat ca in noua familie traditionala pesedista, soacra mare e mai mica decat mireasa. Gest frumos. Preocuparile romanilor raman, iata, in aceasta zona mica, de familie, cu nasica, cumetrii, verii, finii si nepotelele.
 
Viata noastra toata e, in imaginar, o viata la tara, intr-un mediu presupus idilic. Facem prin papusoi de mii de ani, dar noi suntem aici pe veci stapani. E foarte frumos la noi, in lumea a patra.
 
In alta ordine de idei, niciuna dintre problemele reale ale cetateanului nu se afla pe agenda publica. Acesta e hranit ca gugustiucul cu scrisori desprinse din episoadele (mai proaste) cu Mr. Bean, in vreme ce lucrurile de baza cu care ar trebui sa se ocupe o administratie raman neatinse, neumblate. Cetateanul roman continua sa nu existe. Exista bugetarii si exista contribuabilii. Dar cetateanul – el nu, niciodata. 
 
Ce bine, totusi, ca si bugetarii si contribuabilii fac nunta.
 
Iata si recomandarile saptamanii.
 
Ce nu poate lasa in urma Diana Oncioiu

Pentru a distruge o identitate, crima e doar unul dintre pasi. Un alt pas in acest proces poate sa fie bombardarea teatrului, lovitura fatala data culturii, dar si memoriei. 
 
Despre revenire, maternitate si toate trairile provocate de combinatia dintre cele doua – vina, depresie, ambitie, efort, munca, sacrificiu, dorinta. Serena Williams nu se fereste sa vorbeasca despre toate aceste lucruri asa cum nu ii este frica sa vorbeasca despre discriminare si despre situatiile prin care e nevoita sa treaca o mama atunci cand revine la munca, indiferent ca e vorba de un teren de tenis sau de un birou.
 
Praga 1968. A mai fost nevoie de alti 20 de ani pentru inceputul sfarsitului. 
 
Ce nu poate lasa in urma Iulian Andrei
 
  • Un film
I’m not there. Un film din 2007 despre multele vieti traite de domnul nostru Bob Dylan.
 
  • Tot niste Bobita
Daca vi s-a deschis apetitul de Bobita, mai luati o ceasca de cafea. De AICI.
 
  • Neamurile proaste
Daca doriti sa recititi despre neamurile proaste care ne conduc tara la groapa, AICI
 
  • O constatare in cazul muii
Necazul cu muia in politica romaneasca e ca nu e data echidistant, iar fara echidistanta muia se da in cerc. Muia e data bine doar daca e echidistanta, sa aveti in vedere.
 
Ce nu poate lasa in urma Vlad Stoicescu
 
  • O fotografie (click pentru context)

 

  • In marginea unei gogomanii

Comentarii

Comenteaza

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.