Reporterul Dela0.ro Iulian Andrei a documentat in ultimele luni, cu sprijinul Muzeului Culturii Romilor, viata comunitatii din cartierul Giulesti Sarbi. I-au fost alaturi mai multi fotografi. Publicam o a doua selectie: instantanee surprinse de Vlad Petri si Andrei Iliescu in “Groapa” – un loc unde saracii locului cauta fier.

mai mult...

Iulian Andrei a luat la pas, in ultimele luni, cartierul bucurestean Giulesti Sarbi cu gandul sa gaseasca acolo oameni pe care sa ii scrie. I-au fost alaturi mai multi fotografi. Publicam o prima selectie din imaginile surprinse de Andrei Lupu. E o scurta privire de ansamblu asupra unor locuri ca de la capat de lume.

mai mult...

Fotograful Daniel Vrabioiu a tot surprins de-a lungul ultimilor ani imagini ale saraciei sub forma unor copii printre munti de gunoaie, case din chirpici, blocuri gri sau papusi decapitate. Dela0.ro reuneste o parte dintre ele, intr-un fotoreportaj alb-negru despre conditiile din care acesti copii sunt scosi de donatiile filantropilor. 

mai mult...

Fotograful Daniel Vrabioiu si reporterul Iulian Andrei au mers in ultimele luni la Budila, in judetul Brasov, pentru a documenta un serial editorial despre copii lipsiti de sanse si donatori care mai fac binele posibil. Au gasit acolo cauzele subdezvoltarii Romaniei, dar mai ales povesti adevarate despre supravietuire.

mai mult...

Romania de langa noi citeste, lucru insinuat de ultima moda de pe Facebook: leapsa literara. Si mai important, ea dispune de acces la cultura scrisa, la scoala, la alfabetizare. Dincolo de retelele noastre sociale, insa, viata bate cartea si rastoarna toate topurile. Cum, intr-un fotoreportaj de Zora Iuga si Diana Oncioiu.

mai mult...

Pe 1 decembrie, anii asezati peste Marea Unire de la 1918 vor fi prilej de parade si exaltari. Ne vom aminti de luptele de la Marasesti, de curajul lui Ion I.C. Bratianu, poate chiar de infrangerea administrata Ungariei. Inseamna, insa, patriotismul doar asta? Raspunsuri intr-un fotoreportaj de Silviu Panaite si Vlad Stoicescu.

mai mult...

Cativa romi penticostali au plecat sa duca invatatura biblica intr-o comuna unde 80% din populatie traieste in saracie extrema. Cuvantul Domnului vine la pachet cu reguli stricte de viata, dar mai ales cu o schimbare sociala pe care niciun proiect european n-ar face-o posibila. Un fotoreportaj de Silviu Panaite

mai mult...

In cel mai idilic colt din Romania domnesc apa si saracia. Delta e un loc al contrastelor pe care iarna l-a rupt de lume. Printre resturi de betoane, bogatie acvatica, priviri lacustre si neputinta organizatia Salvati Delta vrea sa revigoreze spiritul zonei. Fotografii de Daniel Petrescu si Sorin Onisor.

mai mult...

Desi a "semanat" zeci de mii de promisiuni de participare pe Facebook, mitingul anti-ACTA de la Bucuresti s-a trezit in strada cu o asistenta de o mie de oameni. Febra virtuala s-a stins pe nevazute, la pachet cu proverbialul apetit romanesc pentru demonstratiile de strada. Un fotoreportaj de Ioana Moldovan.

mai mult...