Povestea unei erori judiciare

Inculpat

Un tanar este ridicat cu mascatii din strada, incatusat si dus in arestul politiei. Procuratura il acuza de omor deosebit de grav si talharie. Este tinut in detentie preventiva vreme de treisprezece luni. Vede viata dintr-o celula de cinci metri pe trei, intr-un penitenciar de maxima siguranta. Apoi este achitat.

mai mult...

O reintegrare ratata

Adevarul despre “lenea asistatilor social”

In Romania, 250.000 de oameni primesc venitul minim garantat, fiind in acelasi timp si apti de munca. Statistica e doar pe hartie, pentru ca in realitate unii dintre acesti oameni nu pot fi incadrati in campul muncii, in vreme ce altii n-au calificarea necesara pentru a ocupa putinele locuri de munca. Cu largul concurs al presei si al politicienilor, perceptia publica e ca milioane de asistati paraziteaza bugetul de stat.

mai mult...

30 de secunde pana in rai

Copiii Adelinei

Copiii cu probleme grave de sanatate parasiti in spitale - sau vizitati rar de rude - sunt practic condamnati in sistemul institutional din Romania. In lipsa parintilor naturali nimeni nu isi mai asuma salvarea lor. Daca traiesc, totusi, e pur si simplu din noroc. Norocul de a da peste un medic, o organizatie sau un om precum Adelina.

mai mult...

Fara iesire

Trenul Cersetorilor

Intre sanctiunile contraventionale date pentru cersetorie in ultimii trei ani in Bucuresti, 43 la suta au vizat persoane din afara orasului. Gina, Dana, Stefania, Elena, copiii lor sau copiii copiilor lor vin aproape in fiecare dimineata cu trenul in capitala Romaniei, din sate limitrofe, ca sa traiasca din mila oamenilor.

mai mult...

Imaginea e totul | VIDEO

Domnul Firea

Niciun alt primar de la varful ierarhiei edililor PSD nu se apropie mai mult de modelul Gabriela Firea decat o face Daniel Florea de la sectorul 5. Bilantul sau dupa un an de mandat numara mai multe aparitii pe Youtube decat masuri de imbunatatire a vietii din sector. Il surprindem pe "domnul Firea" intr-un video cu tuse suprarealiste.

mai mult...